بهترین منابع و بودجه بندی درس ماشین های الکتریکی در کنکور ارشد برق

کنکور ارشد برق

بهترین منابع و بودجه بندی درس ماشین های الکتریکی در کنکور ارشد برق

فهرست مطالب

در این مطلب از آلفامشاور، به معرفی منابع و بودجه بندی درس ماشین های الکتریکی پرداخته شده است. همچنین روش مطالعه این درس و تحلیل قمست های مختلف با توجه به تعداد تست های کنکور ارشد برق سال های اخیر و اولویت فصول از نظر طراحان کنکور ، توسط استاد حافظی، مدرس درس بررسی سیستم های قدرت و ماشین های الکتریکی ، به صورت کامل شرح داده شده است.

منابه و بودجه بندی درس ماشین الکتریکی

مباحث مطرح شده در وویس زیر درباره درس ماشین های الکتریکی

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”i”] بررسی بهترین منابع و بودجه بندی بررسی سیستم های قدرت در کنکور ارشد برق

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”i”] مراجع مبتنی بر کنکور

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”i”] فصل­ بندی و تعداد سوالات هرفصل

[wp-svg-icons icon=”checkmark-circle” wrap=”i”] توضیح درباره بهترین روش مطالعه این درس

درس ماشین های الکتریکی در کنکور ارشد برق

تعداد سوالات در کنکور ارشد برق

در کنکور ارش برق برای درس ماشین الکتریکی 1 و2، 10 تست داریم.

و در کنکور دکتری صرفا ماشین دو رو داریم که برای این درس 10 سوال مطرح میشه.

 

بررسی مراجع و کتب اصلی برای درس ماشین های الکتریکی

مهمترین مراجعی که برای این درس وجود داره که از آسون به سخت خدمتتون میگم، اولیش کتاب چاپمن. مجموعه کتاب های آقای دکتر عابدی، کتاب ماشین های الکتریکی دکتر میرسلیم و کتاب آقای بیم بهارا و کتاب های دیگر. کامل تریم این کتاب ها، کتاب بیم بهارا هست که بسیار حجیم هست و تمامی مباحث رو پوشش میده. مشکلی که این کتاب داره کمی سنگینه و ممکنه بار اول، درک مفاهیم کتاب براتون سخت باشه.

مراجع مبتنی بر کنکور ارشد برق

کتاب های پرفروشی که برای کنکور ارشد برق وجود دارن، کتاب مدرسان و کتاب پوران پژوهش هستند.کتاب مدرسان مثل تمام کتاب های این انتشارات، یک نکته مثبت داره و اینه که همه چیز رو گفته! و این نکته مثبت بزرگترین مشکل برای یک کنکوری محسوب میشه چون نمیتونه تشخیص بده کدوم مباحث از اهمیت بیشتری برخوردارند. راهکار اینه که موارد مهم رو از این کتاب ها بخونین. که این موارد مهم رو میتونین با توجه به سوالات کنکوری که در ادامه توضیح خواهم داد، انتخاب کنین.

اشکال دوم اینه که بچه هارو به شدت درگیر مثال هایی میکنن که برای کنکور ارشد برق هیچ کاربردی نداره! اشکال بعدی اینه که برای هر مبحث صدها رابطه مطرح کردند! 90درصد سوالات کنکور حول مباحث ثابتی میچرخه که نیاز به روابط زیاد و پیچیده نخواهد داشت.

در مورد کتاب پوران هم، حجم کمتری داره، اما اشکالات دیگر به وفور در این کتاب هم دیده میشود!

فصل­ بندی و بودجه بندی درس ماشین های الکتریکی 1

فصل اول:

مدار های مغناطیسی.  در حال حاضر با توجه به اینکه تعداد سوالات ماشین، 10 تست می باشد، این فصل در بودجه بندی درس ماشین های الکتریکی از اهمیت پایینی برخورداره. احتمال اینکه از این فصل سوالی مطرح بشه، یک درصده، و خیلی وقتا، صفر! با توجه به این احتمال، مباحثی که نسبت به دیگر قسمت ها از اهمیت بیشتری برخوردارند، مباحثی مثل محاسبه ی شار، محاسبه ولتاژ القایی، محاسبه اندوکتانس متقابل و اندوکتانس خودی و انرژی ها میتونه باشه. پس با توجه به این بخش ها، لازم نیست سراغ مباحث دیگر برید. همچنین بیشترین سوالی که در این بخش ها مطرح میشه، مربوط به تحلیل یک مدار غیر خطیست.

فصل دوم:

اصول تبدیل انرژی. در این فصل دو عنوان کلی محاسبه ی انرژی و محاسبه شبه انرژی رو داریم. در کنار این ها مباحثی مثل محاسبه ی نیرو، انرژی مکانیکی، انرژی الکتریکی، انرژی ذخیره شده در میدان با توجه به تحلیل نمودارها، از مطالب با اهمیت محسوب میشوند.

مهمترین قسمت این فصل، بیشتر سمت این موضوع میره که در سوال نموداری داده میشه که در آن مساحت ها دیده میشن و شما با توجه به مقادیر انرژی هایی که به آن ها اشاره کردم، بیاین و یک فرایندی رو تحلیل کنین و بگین منجر به چه چیزی خواهد شد.

مبحث دیگر این فصل موتور رلوکتانسی است که سوالات کمی از آن تا بحال مطرح شده و جزو موارد کم اهمیته، اما بد نیست یک نیم نگاهی بهش داشته باشید. مباحثی مثل گشتاور هم مطرح میشه در این فصل، که در کتاب های مختلف، n رابطه برای این مبحث آوردن که به هیچ دردی نمیخوره. چرا؟ چون از این مبحث، چند تا نکته کوتاه و مهم بدونین، کافیه تا بتونین به سوالاتش در کنکور ارشد برق جواب بدین.

فصل سوم:

ماشین های DC. این فصل گل سرسبد تمام درس ماشین الکتریکیست که در بودجه بندی درس ماشین های الکتریکی از اهمیت ویژه ای برخورداره. اما با وجود اینکه خیلی فصل سوال خیز و مهمیه، خیلی ها ازش فراری اند. این فصل جزو فصل های پرتکراریست که حداقل دو سوال و حداکثر چهار سوال ازش در کنکور ارشد برق سال های مختلف مطرح شده. و بصورت میانگین میشه گفت 3 سوال رو از این فصل داریم، پس میتونیم روش سرمایه گذاری کنیم که میشه 20درصد.

چرا دانشجویان از این فصل فراری اند؟

اول اینکه در بسیاری از کتاب های کنکوری برای این فصل بیشتر از 200 صفحه مطلب نوشته اند که 150 صفحه کتاب به درد بچه های کنکور ارشد برق نمیخوره. ترس دوم بچه ها اینه که مباحث زیادی در این فصل بررسی شده. مثل انواع موتورها و ژنراتورها و روش های کنترل آن ها و …

راهکار چیه؟

 

راه حل اینه که تا حد امکان در این فصل از مدار معادل ها استفاده کنین…

چون در تحلیل مدار و سوالات این فصل خیلی خیلی کمکتون خواهد کرد.

 در این فصل مباحث دیگری هست که جزو مباحث تکمیلی محسوب میشه و بهتره زمانتون رو سر این مباحث هدر ندید.

 

فصل­ بندی و تعداد سوالات هرفصل در ماشین های الکتریکی 2

در ادامه به بررسی فصول مختلف و بودجه بندی درس ماشین های الکتریکی 2 پرداخته می شود.

فصل اول:

ترانسفورماتورها. از این فصل در کتاب های کنکوری روابط زیادی گفته میشه، در حالی که مهمترین نکته ای که در بحث ترانس ها باید بلد باشین اینه که بتونین مدار معادل رو به دست بیارید. مورد مهمتر موازی کردن ترانسفورماتورهاست و مباحثی مثل اتوترانسفورماتورها و رابطه ای که با ترانس دارن. در این فصل موازی کردن ترانس ها، پایه ی ثابت سوالات کنکور بوده و هست.

فصل دوم:

ماشین های القایی یا آسنکرون. این فصل جزو آسون ترین قسمت های درس ماشین الکتریکی محسوب میشه که به راحتی میشه سوالاش رو حل کرد. چون یه روند تکراری و تیپیکالی در سوالات این فصل وجود داره که کافیه که سوالات کنکور ارشد برق و دکتری این فصل رو ببینین. اما اگر این فصل رو در کتب کنکوری ببینید، انقدر روابط و فرمول برای حالت های مختلف در نظر گرفتن، که در همون نگاه اول از خوندن این فصل پشیمون خواهید شد. خودتون رو درگیر روابط نکنید و با مفاهیم جلو برید که همین موضوع بی نهایت بهتون کمک خواهد کرد.

 

پیشنهاد :

 20درصد از وقتتون رو برای یادگیری اختصاص بدین 

80درصد بقیه رو برای حل تمرین ، مرور مفاهیم و درک اونها در نظر بگیرید.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار کنکوری و نکات مشاوره ای، در کانال ارشد برق با ما همراه شوید.عضویت در کانال ارشد برق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *